Serija poštanskih markica “Vakcinišite se, spasite život”

Vakcinacija
Izvor: Reporteri

“Vakcinišite se, spasite živote”, slogan je serije poštanskih markica koje je izdala Pošta Kosova u okviru projekta čiji je cilj podizanje svesti o značaju vakcinacije protiv koronavirusa, prenosi RTK2.

Vršilac dužnosi šefa pošte Fakrete Kadiu kaže da se poštanskim markicama nastoji da se pokaže da je imunizacija najbolja i jedina zaštita. 

Namera je, kaže, da se na vakcinaciju podstaknu mladi, trudnice i dojilje. 

“Podržavamo Ministarstvo zdravlja u nastojanju da imamo jednu zdravu generaciju”, rekla je Kadiu.

Larisa Brun iz Unicefa poručuje da ta organizacija želi da ukaže na značaj dojenja, ali i na epidemiju i potrebu vakcinacije jedne osetljive kategorije stanovnika.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, trudnicama i dojiljama je do sada dato 12.345 doza vakcina.

“To pokazuje da je i ovaj sloj društva informisan da je vakcinacija jedina zašita od kovida-19. Kroz saradnju sa poštom i Unicefom još jednom pozivamo sve one koji se kolebaju, uključujući i nastavno osoblje, da se vakcinišu. Posvećenost javnom zdravlju govori o posvećenosti budućnosti”, poručio je zamenik ministra zdravlja Arsim Beriša.

Neke od dojilja su ispričale kako su se, uprkos nedoumicama i kolebanju, odlučile na vakcinaciju. Jedna od njih preporučila je svim majkama koje doje decu i trudnicama da se vakcinišu što pre.