Sva priznanja i uspesi Kosova imaju pečat Amerike i drugih evropskih sila

Pisac Ukaj
Izvor: Fejsbuk

Izbezumljeni jezik Vjose Osmani protiv Bele kuće izražen danas u Skupštini Kosova je ozbiljno neverstvo savezniku koji nas je stvorio kao državu i koji garantuje bezbednost ustavnog poretka Kosova.

Dakle, reći da je "prihvatanje moratorijuma u Vašingtonu narušilo poredak Ustava Kosova", taj poredak koji je stvorila sama Amerika i kome niko nije doprineo više od Amerike, znači javno reći veoma opasna anomalija politička i kulturna.

Jer takav politički način razmišljanja, ma koliko ograničen, rizikuje da se pretvori u kulturološki način razmišljanja „neposlušnosti“ Americi.

Ovaj mentalitet je poznat tamo gde potiče i daleko od nas zauvek. Nažalost, čini se da je mnogim Albancima duboko u srcu mentalitet esadističkih i enverističkih bandi. Moramo reći ono što je svetski poznato: sva priznanja i uspesi Kosova imaju pečat Amerike i drugih evropskih sila.

Takođe, na primeru Srbije suditi i objašnjavati naše odnose sa Zapadom, konkretno Amerikom, jeste ili duboko neznanje ili duboka zloba. Nekada, da smo imali Beograd za gazdu, ne bismo imali slobodu koju imamo, ni državu ni Ustav. Ali mi smo verovali našim prijateljima i sa njima smo dobili slobodu, državu i danas imamo ustavni poredak. Jer, Bela kuća nam je bela kao sneg, bez mrlje.

Današnji jezik predsednika u kosovskom parlamentu zvuči kao izraz antiameričkog gneva i bahatosti koji obiluje neokomunističkim bašibuzuke mentalitetom i kao takav predstavlja težak i zao udar na temelje države Kosovo. Ovim neozbiljnim političkim jezicima, bacajući kamenje i drva na Ameriku, svesno ili ne, današnji lideri vuku konopac u suprotnom smeru od zapada, i tako pokušavaju da povežu Albance sa istočnim savezima koje su sami izazvali njih vekova užasa i tragedije.

Svet doživljava velika previranja i žigosanje Amerike danas predstavlja neviđenu zlobu. Ova zla logika sve više puni štalu Beograda i sila koje gravitiraju oko antizapadnih centara. Jer, da napadne Ameriku, odnosno da pokuša da digne u vazduh temelje države Kosovo.

Piše: Ndue Ukaj, albanski pisac