ŠIK umešan u ubistva i otmice

Gazeta Ekspres
Izvor: Gazeta Ekspres

Sudija pretpretresnog veća Nikolas Giju je odbio zahtev odbrane Kadrija Veseljija za puštanje iz pritvora između ostalog i zbog toga što se Veselji pominje kao šef Kosovske obaveštajne službe (ŠIK) od 1999. do 2008. godine, prenosi Gazeta Ekspres.

Nikolas Giju je rekao da je Okružni sud u Prištini procenio da je ŠIK umešan u neka krivična dela, iako prištinski sud nije uspeo da to nepobitno dokaže.

"U ovom kontekstu, pretpretresni sudija uzima u obzir da je Okružni sud u Prištini smatrao mogućim da je ŠIK umešan u izvršenje tri slučaja teškog ubistva, pokušaja otmice i pokušaja ubistva, iako nije mogao da donese takav nalaz van razumne sumnje“, kaže se u odluci pretpretresnog sudije Nikolasa Gijua.

Specijalno tužilaštvo je pre nekoliko dana poslalo svoje argumente Specijalnom sudu protiv zahteva Veseljijevog advokata Bena Emersona da ga privremeno pusti iz zatvora.

Tužilaštvo je, prema navodima Gazete ekspres, pomenulo i mogućnost osuđivanja Veseljija na doživotni zatvor, pa je i to jedan od razloga zašto ne bi trebalo da bude pušten na privremenu slobodu.

 

Ja
23. Januar 2021.
Nemogu nikako da se smirim koje velike nepravde su narodu srbima i srpskom narodu pocinjene jake sile i mucno ih ubijali !!!!