Ambasada SAD: Korupcija jedna od najvećih prepreka ekonomskom rastu

ambasada sad
Izvor: Klan Kosova

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je saopštila da je ponosna što podržava multimedijalnu kampanju za informisanje javnosti „Budućnost je u našim rukama“, koja podrazumeva aktivno učešće svih građana, prenosi RTK.

„Ova kampanja, započeta u septembru 2020. godine, naglašava kako svi građani koji žive na Kosovu mogu igrati svoju ulogu aktivnim građanskim angažovanjem u izgradnji i obezbeđivanju mirne, pravedne i prosperitetne budućnosti. Promena je moguća samo ako građani Kosova uzmu budućnost u svoje ruke i preduzme mere za promociju promena“, navodi se u saopštenju ambasade.

Iz ambasade podesćaju na slogan tokom kampanje, objavljen u decembru, koji glasi „Kažem ne korupciji. Svako Ne ima težinu“.

Korupcija ostaje jedna od najvećih prepreka kosovskom ekonomskom rastu, ulaganju u privatni sektor i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje, posebno za mlade ljude, ističu iz ambasade.

„Jednostavnom akcijom, izgovaranjem „Ne“ i odbijanjem da se bave nepotizmom, podmićivanjem i korupcijom, čak i u malom obimu, kao i prijavljivanjem slučajeva korupcije,  obični građani mogu imati stvarni i dugoročni uticaj. U borbi protiv korupcije “, navodi se u saopštenju Ambasade SAD.

Kampanja je organizovana na dva službena jezika na Kosovu, albanskom i srpskom.