Arlov: Hvala Euleksu na odgovoru i razmatranju mog problema oko ulaska na Kosovo

Milorad Arlov u poseti mališanima u bolnici u Severnoj Mitrovici
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik Banjalučkog odbora za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov rekao je da je Euleks prvi odgovorio na molbu za rešavanje problema zabrane ulaska na Kosovo, koju je doobio, i zahvalio što su, kako je rekao, ozbiljno uzeli u razmatranje ovaj problem.

Arlov je u saopštenju za medije podsetio da je njegov pravni zastupnik, advokat Dejan Vasić dva puta u zakonskom roku uputio upit i molbu Kosovskoj policiji tražeći objašnjenje i razlog zabrane ulaska na teritoriju Kosova, ali da odgovor nije dobio.

Arlov ističe da opaska Euleksa o validnosti dokumenata ne može biti nikakav razlog za zabranu, jer je, kako kaže, mnogo puta pre toga ulazio sa istim dokumentima, koja su validna i koja ne podležu nikakvom vanrednom odobravanju, jer, kako je istakao, dolazi kao "slobodni građanin bez političke funkcije i težine“.

"Tvrdim da svako ko poseduje takav dokument bez bilo kakvih problema može ući i izaći sa teritorije Kosova i Metohije. Na KiM isključivo ulazim iz humanitarnih i prijateljskih razloga kao i poseta velikom broju prijatelja i kumovima. Odbor koji vodim radi dva velika  projekta isključivo humanitarna i to izgradnju Dnevnog centra 'Podrži me-9.januar' u Kosovskoj Mitrovici i Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske i tako sigurno poboljšava život na prostoru čitavog Kosmeta. Ovom zabranom, bez ijednog razloga, otežan je humanitarni rad Odbora i moj lično", poručio je Arlov.

Arlov je naglasio i da ne traži ništa osim poštovanja osnovnih ljudskih prava na kretanja, slobodu, socijalnu pravdu i humanitarno delovanje.

"Na tim osnovama fukcionišu svi ozbiljni narodi, regije i države, a meni je to uskraćeno bez razloga i objašnjenja. Još jednom hvala ovoj važnoj evropskoj instituciji na odgovoru i shvatanju ozbiljnosti moje molbe", zaključio je Arlov.