Gradonačelnik Orahovca tužio šefa prosvetne inspekcije, traži 100.000 evra

Orahovac
Izvor: RTK2

Gradonačelnik Orahovca Smajlj Ljatifi tužio je šefa prosvetne inspekcije u Đakovici Đerđ Đojanija za klevetu tokom predizborne kampanje zatevajući odštetu od 100 hiljada evra, prenosi Reporteri.

Prema rečima Ljatifija, postupci okrivljenog Đojanija, su u velikoj meri narušili moju reputaciju tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u oktobru 2021. godine, stvarajući u javnosti percepciju i uverenje da je gradonačelnik Orahovca pretio inspektoru prosvete.

Tužba je, prema pisanju "Zakletve pravde", podneta Osnovnom sudu u Đakovici 7. aprila 2022. godine.

U tužbi se navodi da je tuženi Đerđ Đojani, u svojstvu načelnika sektora Prosvetne inspekcije u Đakovici, 21. septembra 2021. godine zahtevao pokretanje disciplinskog postupka i razrešenje direktora Uprave za obrazovanje Avnija Morine. To je i učinjeno, ali je ova odluka u drugom stepenu, poništena. 

Usledio je razgovor između gradonačelnika Ljatifija i Đojanija, a Đojani nakon toga podnosi krivičnu prijavu protiv Ljatifija zbog zastrašivanja. I ova krivična prijava je odbačena.

Zbog svega navedenog Ljatifi je tužio Đojanija navodeći da je u vreme podnošenja krivične prijave bila izborna kampanja i da je sadržaj prijave objavljen u svim medijima, što je uticalo na njegov rejting pred opštinske izbore.