Gradonačelnik Prištine: Zadovoljan sam svojim radom u prvih sto dana, očekuju nas veliki projekti

Perparim Rama
Izvor: Albanian post

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama ocenio je, govoreći o svojih prvih sto dana na čelu grada, da je već i o dosta toga urađeno i najavio da će se posebno posvetiti zelenim površinama i sadnji drveća, prenosi Koha.

Rama je rekao da će nove zelene površine biti projektovane u svim naseljima u Prištini, ali i dodao da to zahteva i održavanje.

Takođe je istakao da postoje veliki problemi sa upravljanjem otpadom.

"Takođe veliki problem predstavljaju zgrade koje su podignute bespravno pa imamo i neplanirani otpad. Od sada svaka nova konstrukcija mora biti projektovana u skladu sa sakupljanjem otpada. Radimo nove propise gde će se izdavati nove građevinske dozvole", rekao je Rama.

Rama je dodao da u centru Prištine nema problema sa saobraćajem, uprkos prenaseljenosti.

"Radimo studiju gde je gradski saobraćaj vezan za područja koja opslužuje privatni sektor i pregovaramo sa Evropskom bankom za još 30 novih autobusa. Potpisali smo memorandum o razumevanju sa norveškom ambasadom za finansiranje stručnog osoblja za razvoj Prištine. Održali smo i sastanak sa Ministarstvom odbrane", rekao je Rama.

Dodao je i da su započeti veliki projekti i daje uspostavljena saradnja sa Kraljevskim institutom Velike Britanije koji će pomoći u procesu sprovođenja konkursa za velike projekte.