Lufthanza smanjuje letove za Balkan i Prištinu u julu i avgustu

Lufthanza
Izvor: DW

Avio-kompanija Lufthanza značajno će smanjiti letove iz Evrope ka Balkanu u julu i avgustu, a najviše će biti pogođena Priština, jer će biti smanjen broj letova iz Ciriha i Dizeldorfa, prenosi Gazeta ekspres.

"Lufthansa će otkazati više od 3.000 letova u julu i avgustu zbog nedostatka osoblja što izaziva poremećaje u avio-kompanijama i aerodromima širom Evrope i Severne Amerike. Smanjenje usluga, a u nekim slučajevima i suspenzija odredišta, uticaće na skoro sva tržišta koja opslužuje Lufthanza grupa u bivšoj Jugoslaviji", navodi se u saopštenju.

Kako navodi Aerorutes, ovog jula će sama Lufthanza smanjiti svoje operacije od Minhena do Beograda za 58 letova mesečno umesto prvobitno planiranih 93. Avio prevoz iz glavnog grada Bavarske ka Zagrebu biće smanjen sa 31 na 28 letova. Nemački prevoznik će takođe otkazati jednomesečnu rotaciju od Frankfurta i Minhena do Ljubljane, sa 61 na 30 letova na rasporedu.

U međuvremenu, kompanija Eurovings, koja je u vlasništvu Lufthanza grupe, smanjiće broj letova za Prištinu iz Ciriha i Dizeldorfa.

"Niskobudžetna kompanija Eurovings sledećeg meseca značajno smanjuje frekvencije širom svoje mreže. Prevoznik će obustaviti svoju liniju Keln-Dubrovnik, dok će privremeno obustaviti saobraćaj između Štutgarta i Beograda od 28. juna do 12. avgusta. Štaviše, tokom meseca će saobraćati samo deset letova između Diseldorfa i prestonice Srbije, umesto 14. Priština će imati manje usluga iz Dizeldorfa i Ciriha", piše u saopštenju.

Austrijan erlajns planira da smanji svoje operacije između Beča i Zagreba ovog jula, pri čemu kompanija sada obavlja 44 leta tokom meseca umesto 53 prvobitno planirana.

S druge strane, "Brussels Airlines" smanjuje svoje letove ka Ljubljani sa 26 na 22. U ovom trenutku, "Sviss" ne planira da smanji svoje usluge na tržištima bivše Jugoslavije u julu.