Opština Zvečan raspisuje konkurs za dodelu stanova

Dodela stanova u Zvečanu za bivše stanare Staračkog doma
Izvor: Kosovo Online

Konkurs za dodelu 35 stambenih jedinica u Grabovcu, Žitkovcu i Banjskoj biće raspisan u sredu, 13. oktobra, saopšteno je iz Opštine Zvečan, prenosi Radio Mitrovica Sever.

Komisija za dodelu stanova u zakup na određeno vreme Opštine Zvečan je obavila neophodne pripremne radnje za objavu konkursa za raspodelu stanova na teritoriji ove lokalne samouprave u tri novoizgrađena objekta za kolektivno stanovanje, navodi se u saopštenju.

Konkurs će biti objavljen 13. ovog meseca (sutra) i odnosiće se na raspodelu ukupno 35 stambenih jedinica, od toga za po 12 stambenih jedinica u Grabovcu i Žitkovcu i 11 stambenih jedinica u Banjskoj.

Pravo učešća na konkursu imaju mladi bračni parovi i socijalno ugrožene kategorije stanovništva sa prebivalištem na teritoriji opštine Zvečan.

Objava konkursa će sadržati sve neophodne informacije u vezi načina konkurisanja i obezbeđenja dokumentacije.

Sredstva za realizaciju projekta izgradnje ovih stambenih zgrada je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Opština Zvečan u planu rada za naredni period ima i pripremu konkursa za dodelu stanova u dve stambene zgrade u Zvečanu, čija je izgradnja u toku, zaključuje se u saopštenju.