Vlada Srbije donela odluku o osnivanju domova zdravlja u Zubinom Potoku i Zvečanu

Vlada Srbije
Izvor: Kosovo Online

Vlada Srbije donela je danas odluku o osnivanju domova zdravlja u Zubinom Potoku i Zvečanu, a na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji u skladu s Rezolucijom 1244 SB UN omogućava vladi da ima sva prava i obaveze nad zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, prenosi Tanjug.

Vlada je danas donela i odluku o obrazovanju Nacionalnog komiteta za sprovođenje Konvencije za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba, na period od pet godina.

U radu Komiteta, po pozivu predsednika, mogu da učestvuju predstavnici nadležnih ministarstava, kao i istaknuti stručnjaci iz oblasti koja je predmet razmatranja.

Zadatak Komiteta je da daje predloge, mišljenja i stručna obrazloženja u vezi sa merama koje je potrebno preduzeti kako bi se Konvencija sprovela u potpunosti.

Takođe, Komitet promoviše svrhu i značaj Konvencije, razmatra i predlaže saradnju sa relevantnim institucijama iz inostranstva, međunarodnim organizacijama i nacionalnim radnim grupama istog ili sličnog profila u cilju razmene iskustava i primene dobrih praksi.

rile
22. Septembar 2021.
kakva glupost...pa to je potpuno nepotrebno...prvo...kbc mitrovica je sasvim dovoljan da zbrine gradjane ove dve opštine a drugo...koga kod zaposle krenuće sa kradjom...i to neće imati kraja...takva je uostalom svaka institucija finansirana od strane Srbije na Kosovu i Metohiji