Patrijarh Porfirije sa izbeglom porodicom iz Ukrajine: Molimo se da rat što pre stane

Porfirije sa porodicom iz Ukrajine
Izvor: SPC

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije sastao se danas u Parohijskom domu hrama Svetog Save na Vračaru sa porodicom Geraščenko, koji je pred ratnim požarom izbegla iz Ukrajine.

Aleksandar i Marija, kojima se četvrto dete rodilo pred sam polazak u izbeglištvo, privremeno su se smestili kod svojih kumova, porodice Ognjanović.

Oni su istakli da preko patrijarha Porfirija izražavaju zahvalnost srpskom narodu na gostoprimstvu i sigurnosti koju im je pružio. Patrijarh Porfirije je naglasio da naš narod veoma dobro zna kolika je nesreća rat, a posebno šta su izbegličke muke, kao i da će crkva učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne izbeglima iz Ukrajine, ali i da dostavi pomoć na ratom ugroženo područje, prenosi informativna služba SPC.

"Najvažnije je da rat što pre stane, za to se molimo. Molimo se da se vaša divna porodica vrati u svoj kuću, da deca osete toplinu roditeljskog doma, poručio je patrijarh Porfirije i ponovo pozvao verni narod da izbeglicama iz Ukrajine pruži svaku pomoć bez obzira na to da li su pravoslavni, katolici ili ateisti, u koju crkvu idu i kako se mole Bogu. To Hristos od nas očekuje, da pomognemo nevoljnicima", istakao je patrijah Porfirije.

U razgovoru su učestvovali preosvećeni episkopi remezijanski Stefan, starešina hrama Svetog Save, i hvostanski Justin, koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.