Pomoć za novinara iz Grocke i sa Kosova

Milan Jovanović Grocka
Izvor: PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA

Novinari sa Kosova i Metohije, članovi Udruženja novinara Srbije, priključili su se akciji prikupljanja novca za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, rekao je član Radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić, prenosi Tanjug.

Matić je prethodno rekao za Tanjug da je novac za obnovu kuće novinara Milan Jovanovića iz Grocke prikupljen u rekordnom roku i da je to čak i više nego što je bilo planirano.

"Prikupljeno i više nego što smo planirali a planirano je 2,5 miliona dinara. Do sada smo prikupili nešto više od 2,8 miliona dinara", rekao je za Tanjug Matić na čiju inicijativu je početkom nedelje pokrenuta akcija kako bi se pomoglo novinaru Jovanoviću čija je kuća zapaljena pre tri godine.

"Grad Beograd uplatio je 1,5 miliona dinara, Opština Grocka 300.000 dinara, Multikom grupa milion", rekao je Matić, koji je donirao 10.000 dinara.

Dodao je da je stigla i još jedna individualna uplata od 5.000 dinara.

"Novac je već prebačen na račun Jovanovića i akcija je završena", rekao je Matić i naglasio da je zadovoljan što je akcija završena u rekordnom roku i što je time Jovanovićima rešen veliki problem.