Rakić: Deset povratničkih porodica dobija nove kuće u Gračanici

Rakic i Subaric
Izvor: Kosovo Online

Deset povratničkih porodica iz opštine Gračanica će u narednom periodu dobiti potpuno nove uslove za život.

Ministarstvo za zajednice i povratak i Kancelarija Evropske unije, projektom ”Povratak i reintegracija na Kosovu-faza pet”, finansiraće izgradnju ovih kuća, a današnjim sastankom ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića i gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić i formalno je započeta realizacija navedenog, navodi se u saopštenju Ministarstva za povratak.

Rakić je naveo da su “svesni činjenice da je ovo jedan od načina kojim obezbeđujemo povratak i opstanak na ovim prostorima, nastavljamo da finansiramo izgradnju kuća onim povratničkim porodicama koje su stekle uslove za to i koje loše žive”.

On je dodao da je zadovoljan jer su 10 povratničkih porodica zbrinute.

“Zadovoljan sam jer zbrinjavanjem 10 povratničkih porodica u opštini Gračanica pokazujemo da vodimo odgovornu politiku, kojom pokušavamo da u ovim teškim vremenima prevaziđemo sve ono što je loše, kako bi naša deca sutra imala budućnost koju zaslužuju”, kazao je ministar Rakić.

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić je dodala da su ovi projekti pokazatelj ostvarivanja dogovorenih ciljeva.

”Danas smo načinili važan korak u stamebenom zbrinjavanju 10 povratničkih porodica na teritoriji naše opštine. Uz podršku ministra Rakića u okviru tekućeg projekta “Povratak i reintegracija-faza pet”, uspeli smo da obezbedimo krov nad glavom za 10 porodica. Ovakvi projekti su najbolji pokazatelj ostvarivanja ciljeva naše dogovorene saradnje, koja na ovom projektu neće stati, jer ova saradnja predstavlja adekvatan odgovor na potrebe naših građana”, rekla je gradonačelnica Šubarić.