Rakić: Pružićemo neophodnu pomoć Mariji Novaković da nastavi život u Prištini

Goran Rakić i Marija Novaković
Izvor: Facebook

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić razgovarao je sa Marijom Novaković, kojoj je vraćen stan u Prištini posle više od 20 godina, i najavio pomoć.

Rakić je na Fejsbuku naveo da je tokom susreta istaknuto da je najvažnije što je Marija uspela u nameri da se vrati u Prištinu, i da će joj Ministarstvo za zajednice i povratak u skladu sa svojim mandatom pomoći da nastavi život u tom gradu.

"Imate svu našu podršku da prostor u kome treba da živite adaptiramo uslovima dostojim za život. Jako nam je značajan vaš povratak u Prištini i ja bi voleo da imamo što više ovakvih primera i što više onih koji se odlučuju na ovakav korak", kazao je ministar Rakić.

Nakon što je njen slučaj u vezi sa stanom, koji je bio uzurpiran, pozitivno rešila Agencija za upoređivanje i verifikaciju imovine, Rakić je sa Marijom Novaković razgovarao o daljim zajedničkim koracima i nastavku pomoći. Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije i zajednički koraci kada je u pitanju Marijin slučaj povratka u Prištini.