Sahiti: Studenti sve manje zainteresovani za ekonomiju i pravo

Univerzitet Hasan Priština
Izvor: Infi-ks.net

Rektor Prištinskog univerziteta "Hasan Priština" Naser Sahiti izjavio je da je poslednjih godina smanjen broj upisanih studenata na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, prenosi Koha.

"Imamo neke fakultete koji tradicionalno upisuju veliki broj studenata kao Ekonomski i Pravni fakulteti. Tražen je takođe i Pedakoški fakultet. Međutim ako posmatramo poslednje dve godine, vidimo pad broja upisanih", rekao je Sahiti.

Sahiti je dodao i da fakultetima nedostaje administrativno osoblje, što se odražava na efikasnost administrativnih usluga studentima.

"Završili smo konkurs za nastavno osoblje na kojem smo zaposlili 71 nastavnika i saradnika. Imamo veći problem sa administrativnim osobljem. Na tom polju dve do tri godine nismo realizovali nijedan uspešan konkurs. To je pogoršalo situaciju u pogledu administrativnog osoblja i sve to rezultira ne baš dobrim uslugama za studente. Radimo na ublažavanju tog problema i verujem da ćemo vrlo brzo otvoriti konkurs za prijem administrativnog osoblja", rekao je Sahiti.