Sejdiu: Lekarska komora priprema još jednu tužbu protiv Ministarstva zdravlja

Pljeurat Sejdiu
Izvor: Ekonomia Online

Kosovska lekarska komora je u martu tužila Ministarstvo zdravlja zbog neisplaćenih dodataka na zarade za više od 400 lekara, ali se potom u javnosti pojavila informacija da je tužen i ministar zdravlja Arben Vitia, prenosi Ekonomija onlajn.

Predsednik Lekarske komore Pljeurat Sejdiu je naglasio da je njegova izjava pogrešno protumačena, jer je tužba podneta u vreme bivšeg ministra Armenda Zemaja.

Sejdiu je rekao da je tužba podneta 3. marta zbog neisplaćivanja dodataka na zarade i sve je to zasnovano na odluci Vlade Kosova.

"Nisu to pogrešne informacije, ali je pogrešno tumačenje našeg stava i naše izjave, jer je tačno da smo 3. marta podneli tužbu protiv Ministarstva zdravlja zbog neplaćanja dodataka za više od 400 lekara na osnovu odluka Vlade Kosova i ovo uopšte nema nikakve veze sa Arbenom Vitiom. Bivšem ministru Zemaju obraćali smo se u više navrata jer se dugovalo određenom broju lekara. Nakon što nisu odgovorili na naše zahteve, grupa od oko 400 oštećenih zravstvenih radnika ovlastila je komoru da pokrene sudski postupak”, rekao je on.

Sejdiu je rekao da ni nakon tužbe nisu dobili nikakav odgovor od bivšeg ministra Zemaja, dok su od sadašnjeg ministra zatražili da rzamotri mogućnost ipslate.

"Ako Ministarstvo zdravlja preuzme kontrolu nad tim isplatama, Lekarska komora će povući tužbu i smatraće da zahtev lekara je ispunjen “, rekao je on.

Sjediu je govorio o mogućnosti pokretanja još jedne tužbe, i to protiv Univerzitetsko kliničke bolničke službe Kosova, zbog dugovanja koja imaju prema 40 lekara koji kod njih rade.