Severna Mitrovica: U naselju "Česmin lug" poplavljeno pet domaćinstava

Severna Mitrovica - Naselje Česmin lug - poplava
Izvor: OOCK KM

Tokom redovnih obilaska terena ekipe Crvenog krsta utvrdile su da je u naselju “Česmin lug”, u neposrednoj blizini reke Ibar, poplavljeno pet domaćinstava.

Kako je saopšteno iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Kosovska Mitrovica, ekipe su razgovarale sa Ismetom Zaimovićem, čija je kuća poplavljena.

Po rečima Zaimovića sinoć oko 9 časova naglo došlo do porasta nivoa reke Ibar, kao i Sitnice koja se uliva u neposrednoj blizini, pa je izlivanje Ibra poplavilo pet domaćinstva.

"Obišli smo sve kuće, ali smo kontakt ostvarili samo sa Ismetom Zaimovićem. Jedna porodica je po navodima komšija otišla privremeno kod rođaka, a ostali su smešteni kod komšija i u trenutku obilaska su spavali nakon cele noći dežuranja", navode iz Crvenog krsta.

Ekipa Crvenog krsta je iz razgovora Zaimovićem i komšijama zaključila "da potrebe u hrani nemaju, a da će im trebati pomoć u fazi oporavka tj. sušilice."

U saopštenju se ističe da se voda već povlači.

"Tokom dana ćemo ponovo obići teren i pokušati da uspostavimo kontakt sa ostalim porodicama. Na licu mesta smo ostvarili kontakt sa gradonačelnikom i njegovim timom", poručili su iz Crvenog krsta.