Srbi nezainteresovani za konkurse raspisane nakon njihovog izlaska iz kosovskih institucija

MUP Kosova
Izvor: Indeksonline

Srbi na Kosovu nezainteresovani su za konkurse vlade, koji su raspisani nakon što su u novembru prošle godine podneli ostavke i napustili kosovske institucije, piše portal Demokratija.

Kako se dodaje, Vlada Kosova od kako je raspisala konkurse u decembru prošle godine, do danas nije nagovestila da će upražnjena mesta posle ostavki Srba, biti popunjena pripadnicima srpske zajednice ili Albancima.

Portal je objavio nekoliko dokumenata, odnosno spiskove kandidata na konkursu,  a iz kojih se vidi da su kandidati koji su ispunili uslove za prijem Albanci.

Reč je o spiskovima kadidata na konkursima Ministarstva unutrašnjih poslova, a svi se odnose na četiri opštine na severu Kosova.

To su uži spisak kandidata koji su ispunili uslove za konkurisanje za radno mesto Centrima za opremanje sa dokumentima i Centrima za registraciju vozila u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, kao i u Agenciji za vanredne situacije u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposavić.

Portal podseća da su u novembru srpski predstavnici u Skupštini Kosova, vladi, lokalnim vlastima, policiji, sudovima i drugim institucijama na severu podneli ostavke, kao izraz revolta zbog hapšenja direktora kosovske policije na severu Dejana Pantića.