Trajković: Saučešće porodicama žrtava u Glođanu, na žalost bilo je sličnih stvari, kao napad u Goraždevcu 2003.

Goraždevac - Godišnjica ubistva Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19)
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković oglasila se putem Tvitera povodom napada u Glođanu, kada su tri osobe izgubile život, izrazivši saučešćnje porodicama žrtava, ali i podsetivši na napad kalašnjikovim na decu u Goraždevcu 2003. godine.

Ona je tako reagovala na post analitičara Agona Malićija koji je napisao da "Kosovo nikada nije videlo ništa slično", kao što je to bio napad kalašnjikovim u Glođanu.

"Moje najdublje saučešće porodicama žrtava u Glođanu. Ali, nažalost, videli smo slične zločine u mirnodopskim uslovima, odnosno napad kalašnjikovom na decu u Goraždevcu 2003. godine koji je ostao nerazjašnjen. Ova kultura nekažnjivosti, usađena širom našeg regiona, rađa još više nasilja", napisala je Rada Trajković.

Nepoznate osobe su 13. avgusta 2003. godine, iz automatskog oružja pucale na grupu od pedesetak srpske dece na reci Bistrici u Goraždevcu, i tom prilikom ubile Ivana Jovovića i Pantu Dakića. Teško su ranjeni Marko Bogićević, Dragana Srbljak, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović. Napadači nikada nisu pronađeni.