U Srbiju stiglo još 266.000 doza vakcina

Vakcina / Sinofarm
Izvor: Tanjug

Novi kontigent od 266.000 doza vakcina Sinofarm stigao je danas u Srbiju. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo dočekali su novi kontigent vakcina, javlja B92.

Ambasadorka Čen Bo je čestitala Srbiji na postignutim rezultatima u vakcinaciji.

"Drago mi je da sam dočekala novi kontigent vakcina, raduje me pad broja novozaraženih u Srbiji. Čestitam na postignutim rezultatima kada je vakcinacija u pitanju u Srbiji. U toku je masovna vakcinacija u Kini juče je dato više od 480 miliona doza u kontinentalnom delu samo", rekla je Čen Bo.

Ona je dodala da je Kina već isporučila ukupno 300 miliona doza u svetu.

Ministar Lončar rekao je da kod nas vakcine stižu gotovo svakodnevno, kao da je to "nešto normalno, što pada sa neba".

"Mi se na svakih par dana nađemo na aerodromu gde stižu stotine i stotine hiljada vakcina, a veliki deo sveta vodi veliku bitnu i ima probleme da nabavi vakcine", rekao je Lončar.

Najavio je još jedan veliki kontigent vakcina narednih dana.

Lončar je podsetio da svi koji se vakcinišu do 31. maja dobijaju po 3.000 dinara. Pozvao je i mlade da prime vakcinu i pomognu u borbi protiv virusa.

"Ako hoćemo da idemo na more, ako hoćemo proslave i sve ono što smo navikli, osnovni uslov je da se vakcinišemo jer to neće doći samo od sebe. Molim sve građane, sve mlade da samo za trenutak razmisle i da vide da li treba da poslušaju one koji su pričali izmišljotine ili da veruju činjenicama koje su pokazale da vakcine ne prave nikakve probleme, da sprečavaju širenje bolesti i štite živote", poručio je Lončar.