Urednik kosovskog javnog servisa podneo ostavku zbog pritiska Upravnog odbora

RTK.jpg
Izvor: Reporteri

Urednik informativnog programa javnog servisa Kosova RTK Festim Kabaši podneo je ostavku zbog, kako je naveo, pritiska Odbora na generalnog direktora RTK da ga udalji sa posla, prenosi Koha.

Kabaši je istakao da Izveštaj o reviziji, zbog kojeg je Odbor zatražio njegovo razrešenje, nije vezan za njegov profesionalni rad.

"Upravni odbor već mesecima koristi Izveštaj kao sredstvo pritiska na generalnog direktora RTK, da pronađe rešenje da me smene sa mesta urednika. S obzirom da takva situacija onemogućava da se projekti nastave, što se odražava u mnogim aspektima na rad RTK, obaveštavam vas da sam generalnom direktoru Škumbinu Ahmetdžekaju podneo zahtev za oslobađanje od dužnost, jer ne mogu da dozvolim da se po svaku cenu naruši moj profesionalni i ljudski integritet“, naglasio je Kabaši.

Kabaši je svoju odluku nazvao neophodnom da se otvori put za procese izbora glavnih urednika RTK 1 i RTK 3.

"Moja odluka nije predaja, već odbijanje da živimo zajedno u istoj sredini, gde dominira sklonost da se narušava dostojanstvo drugih, u zamenu za sklonište određenih ličnosti u rukovodstvu RTK”, zaključio je on.