Vanredna situacija zbog poplava proglašena u 35 gradova i opština u Srbiji

Poplave u Srbiji
Izvor: euronews.rs

Obilne padavine koje su zadesile Srbiju dovele su do izlivanja reka i potoka, pa je vanredna situacija proglašena u 35 gradova i opština, piše Blic.

Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije, juče su na udaru bili Novi Pazar i Kosjerić, a danas je kritično i u Jagodini, Svilajncu, Kragujevcu, gde je potopljen čak i podrum Kliničkog centra kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.

U Jagodini reka Belica dostigla je kritičan nivo. Dva gradska mosta zatvorena su za saobraćaj i utvrđena bedemima.

Putevi Rekovac-Trstenik i Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Adrani, ovog jutra su neprohodni zbog velike količine padavina, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Tu se urušio deo mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima.

"Putevi koji su bili neprohodni kod Kraljeva i Čačka, sada su ponovo u funkciji, ali je na njima potrebna veća opreznost i sporija vožnja", kažu u "Putevima Srbije".

Neprestani rad putara i slabljenje padavina u severnim, centralnim i zapadnim delovima doprinosi boljoj prohodnost državnih puteva prvog i drugog reda, međutim i pored toga postoji manji broj lokalnih, opštinskih puteva na području Kraljeva, Čačka, Jagodine i Trstenika na kojima je saobraćaj odvija otežano ili je trenutno u prekidu.