Mediji: Nestalo oko 10 miliona evra namenjenih državnim rezervama

Rozeta Hajdari
Izvor: Gazeta inFokus

Iz Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine nestalo je oko 10 miliona evra namenjenih za kupovinu proizvoda za državne rezerve, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako se navodi roba kupljena za rezerve nije stigla na Kosovo, dok je kompanija od koje je ta roba kupljena "nestala".

Ministarka Rozeta Hajdari je pre nekoliko dana smenila sekretara Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine Irfana Lipovica sa te funkcije.

Kako se navodi u daljem tekstu, funkcioneri Ministarstva su kupili pšenicu za državne rezerve, platili robu koja je po dogovoru trebalo da stigne na Kosovo, ali da se tako nešto nije desilo. Roba i novac su nestali, a prema izvorima Gazete insajderi, firma sa kojom su se dogovorili je "nestala" i niko nije reagovao na to.

Ovaj list već nekoliko dana traži od Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine da sazna pravi razlog smene Lipovica, ali da konkretan odgovor nisu dobili.

Upućen im je i zahtev za pristup dokumentima i fakturama kojima se dokazuje nabavka namenjena državnim rezervama. Međutim, ni oni nisu potvrdili protokol za zahtev.

Hajdari je ove nedelje trebalo da podnese izveštaj Skupštini u vezi sa državnim rezervama, međutim ta sednica je bila zatvorena za javnost.