Predstavništvo Privredne komore Srbije u Jerusalimu počelo sa radom

Jerusalim
Izvor: Novosti

U godini u kojoj se obeležava tri decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, Privredna komora Srbije svečano će otvoriti svoje predstavništvo u Jerusalimu u novembru, a tom događaju treba da prisustvuje i predsednik PKS Marko Čadež, prenosi The Jerusalem post.

Kancelarija u Jerusalimu već je počela sa radom i biće usredsređena na jačanje srpskog prisustva u ekonomskom, trgovinskom i naučnom sektoru Izraela.

PKS, koja Izrael smatra "visoko tehnološki naprednom zemljom", ima zadatak da formuliše uslove za sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje, sa interesima u IT sektoru, početnim konsaltinzima, zdravstvenoj zaštiti, poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam takođe su visoko kotirani za partnerstvo.

"Podsticanje izraelskih ulaganja u sektore nekretnina, obnovljive energije, upravljanje vodnim resursima, životnu sredinu, infrastrukturu i transport, zajedno sa povećanjem izvoza iz Srbije u Izrael, nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva“, rekao je direktor Predstavništva Aleksandar Nikolić, donedavni direktor nabavke izraelske Gaon grupe.