"Simpo" se širi na albansko tržište, cilj opremanje hotela

Filip Stojiljković, Simpo.png
Izvor: Printscreen

Vranjska kompanija za proizvodnju nameštaja "Simpo" najavila je danas na Sajmu privrede u Tirani da planira širenje prodaje u Albaniji i pronalaženje što većeg broja hotelijera, jer je turizam u Albaniji u razvoju, prenosi Tanjug.

Simpo želi da pronađe na sajmu u Tirani nove kupce i što više hotela i apartmana kojima su potrebna opremanja. Na sajmu u Albaniji Simpo je prvi put izlagao 2018. godine, zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

"Imali smo par manjih opremanja što za naše kapacitete proizvodne nije dovoljno svakako, zbog toga smo i ove godine tu da nađemo još neke kupce", rekao je menadžer prodaje "Simpa" Filip Stojiljković za RTS.

Kako je naveo, Simpo je prisustan u zemljama regiona i širom Evrope.

"Prisutni smo i u Švajcarskoj i u Nemačkoj, a radimo i Austriji. Trenutno aktuelni poslovi su na opremanju stambenih jedinica u Belorusiji", dodaje Stojiljković.

Podseća da su otvorili novi fabriku u Zubinom Potoku, gde je zaposleno 70 radnika.

"Kapacitet proizvodnje tapetarskih proizvoda u Vranju nam je preoptrećen, pa smo morali deo prozvodnje da prebacimo u našu fabriku u Zubinom Potoku", rekao on.

Robna razmena Srbije i Albanije stalno raste, uprkos pandemiji i tokom devet meseci ove godine zabeleženo je povećanje robne razmene za 28 odsto u odnosu na isti period prošle. Pre osam godina robna razmena bila je 100 miliona evra, a do kraja ove očekuje sa da bude 300 miliona evra.