Krasnići: U Specijalnom sudu sam bio kao optuženi, branio sam se ćutanjem

specijalni sud
Izvor: Zeri

Bivši predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići izjavio je da ga je Specijalni sud pozvao kao optuženog i da se tamo branio ćutanjem.

"Pozvan sam u svojstvu optuženog. Nisam govorio, branio sam se ćutanjem jer moram da vidim koje su optužbe“, rekao je on za KTV, prenosi Koha.

Krasnići je ocenio da ovaj sud nastavlja da nanosi štetu Kosovu i da "amnestira" Srbiju.

"Ovaj sud je oštetio Kosovo jer se već pet godina govori o navodnim zločinima OVK, ne znam koliko godina će se o tome pričati, ali ovde vidim amnestiranu Srbiju koja je počinila zločine i genocid na Kosovu”, rekao je on.

Bivši portparol OVK dobio je poziv Specijalnog suda prošle godine. 

Rados
11. Septembar 2020.
Sta je Jakupe uplasio si se .Branis se cutanjem .Ako nisi pravio zlocine netreba da se plasis.Ali ako jesi bices optuzen.Svi vi iz Ovk govorite mi smo cisti vodili smo odbrambeni rat Srbi su agresor.Niko to ne osporava.Ali u ratu nema agredor i zrtva.Svako koje pravio zlocine mora da odgovara.Nisu svi borci iz Ovk pravili zlocine.Ali pojedinci jesu individualci oni ce biti sigurno kaznjeni.I Srbi su pravili zlocine niko ne osporava ali dosta Srpskih generala je osudjeno u Hagu a ma zalost komandanti Ovk nijedan do dan danas nije osudjen.Plus zlocini su uradjeni mnogo posle 99 god u prisustvu Nato i Unmika.Pravda mora biti zadovoljena.To je reko i savetnik Skeljzen Gasi javo jedini koji je imao hrabrosti i koji je progovorio istinu.Umalo da ga lincuju.