Obračun u Berlinu: Albanci udarili na Novopazarce?

policija
Izvor: B92

Iza teškog ranjavanja trojice državljana Srbije, proteklog vikenda u berlinskom kvartu Veding, najverovatnije se krije sukob dveju kriminalnih grupa, prenosi B92.

Zasad se zna da je u pucnjavi u kojoj je, ispred "Šiša bara Lale" u Ulici Mileštrase u Berlinu, ispaljeno blizu 30 projektila, teško su ranjeni Adis B. (35) i Mahmut D. (40) iz Novog Pazara, dok se identitet trećeg muškarca još utvrđuje.

Izvori "Novosti" navode da postoji velika verovatnoća da je upravo taj, za javnost nepoznati mladić, prava meta ovog oružanog napada.

"Prema našim saznanjima, treći muškarac je sin Naila M. koji je rodom iz Novog Pazara, a već godinama je vođa jednog od najvećih narko-klanova u Švedskoj, nazvanog 'M-falange', čiji je centar u Malmeu", navodi sagovornik "Novosti" upoznat sa situacijom.

"Taj klan je sastavljen je od imigranata sa prostora bivše Jugoslavije, a glavni rival im je "K-falange", koji vode Albanci iz takozvane preševske doline i Kosova i Metohije. Njihov sukob traje od devedesetih, a u njemu je Nail već izgubio jednog sina koji je ubijen pre desetak godina. Ovaj mladić, koji je ranjen sada u Berlinu, već je nekoliko puta izbegao pokušaje da ga ubiju.

Sagovornik "Novosti" veruje da su rafali ispaljeni u prestonici Nemačke nastavak tog sukoba, što potkrepljuju i pojedini napisi tamošnjih medija, koji spekulišu da su napadači Albanci.

"Pored narkotika, te grupe se bave i prostitucijom, reketiranjem i veoma su moćne, finansijski i organizaciono. Očigledno je došlo do sukoba oko teritorije ili svođenja neraščišćenih računa iz prošlosti", kaže on i dodaje da obe grupe odavno "ne posluju samo u Švedskoj".

Nemačka policija i tužilaštvo još uvek nisu identifikovali napadače, a u toku je potraga za njima. Povređeni muškarci su zbrinuti u jednoj od berlinskih bolnica, a policija je ranije saopštila da nisu životno ugroženi.

Prema nezvaničnim informacijama, Adis B. i Mahmut D. su pogođeni u grudi, dok je treći muškarac, navodno, zadobio prostrelne rane nogu.