Šaban Gogaj osuđen na sedam i po godina zatvora za ubistvo Agonisa Tetaja

Suđenje
Izvor: Gazeta Express

Osnovni sud u Peći osudio je na sedam godina i šest meseci zatvora Šabana Gogaja, optuženog za ubistvo mladića Agonisa Tetaja (29) iz Dečana, prenosi Gazeta ekspres.

Gogaj oglašen krivim za krivična dela "ubistvo iz nehata" i "neovlašćeno držanje oružja". U kaznu će se uračunati i vreme provedeno u pritvoru.

Inače, ovo ubistvo dospelo je u žižu javnosti 2018. godine kada je prekvalifikovano iz krivičnog dela "teško ubistvo" u "ubistvo iz nehata".

Otac mladića Isuf Tetaj, optužio je tužioca u ovom slučaju Agrona Uka, koji je prekvalifikovao zločin, za manipulisanje u slučaju ubistva njegovog sina.

Nakon toga, reagovao je bivši glavni državni tužilac Aleksandar Ljumezi, koji je odlučio da promeni tužioca u predmetu, i zatražio da se protiv njega preduzmu odgovarajuće mere.

Podsetimo, dvadesetdevetogodišnji Agonis Tetaj iz sela Donja Luka kod Dečana ubijen je na radnom mestu u firmi "Gogaj AG" a policija je kao osumnjičenog za ovo ubistvo uhapsila Š.G. koji je sin vlasnika tog preduzeća, a koji je tada imao 18 godina.

Tokom suđenja, Š.G. je izjavio da je slučajno ispalio metak koji je usmrtio Tetaja.