Kurti iz Kana: Kosovo je postalo međunarodna sila u kinematografiji 

Kurti u Kanu
Izvor: Facebook

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da je Kosovo postalo međunarodna sila u kinematografiji. On je to poručio nakon dvodnevene posete Kanu, gde je prisustvovao premijeri kosovskog kratkometražnog filma "Nema mesta", koji je bio i u konkurenciji za "Zlatnu palmu".

Istakao je da se većina zemalja nije kvalifikavala, a da je Kosovo ušlo u izbor sa dva filma i da su oba bila u takmičarskoj kategoriji.

"Umetnosti i naše vrednosti okupili su svest i čula miliona stranih gledalaca i hiljade poznatih umetnika“, objavio je Kurti na Fejsbuku.

Dodao je da je upoznao svetske istaknute ličnosti iz filmske umetnosti i industrije.

"Upoznao sam i francusku ministarku kulture Rozalin Bašlu, sa kojom sam razgovarao o unapređenju zajedničke filmske produkcije, kao i gradonačelnika Kana Davida Lisnara. Konačno, bilo je zadovoljstvo upoznati predsednika ovogodišnjeg žirija, reditelja Spajka Lija, kao i italijanskog reditelja Paola Sorentina“, dodao je u objavi Kurti.

Poručio je da će kosovska vlada "kao nikada do sada podržati umetnike“.

Lio
18. Jul 2021.
Bravo Kurti
Божидар
18. Jul 2021.
Ха ха ха...
Car
18. Jul 2021.
E nisam se odavno ovako nasmejao! Sta to bese Holivud?
Tito
20. Jul 2021.
🤣🤣😂😅🤣😂🤣😅😂🤣😂
Laki
18. Jul 2021.
Provicija kosovo i metohija,,medjunarodna sila u kinematografiji,,hahahahaha odavno se ovako nisam nasmejao kad sam procitao neki naslov,,,cirkus,,
marco
19. Jul 2021.
nemojte se prerano smejati
i nemojte i dalje da vjerujete shto vidite i shto chujete [cio svet]
Oprem dobro
24. Jul 2021.
ahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahhhahah hahaha