Potpisan sporazum o izgradnji zgrade Kulturnog centra za zajednice u Gnjilanu

Ljutfi Haziri. i Enis Kervan
Izvor: Kosovapress

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri potpisao je memorandum o razumevanju sa ministrom regionalnog razvoja Enisom Kervanom za izgradnju zgrade Kulturnog centra za nacionalne zajednice u Gnjilanu, prenosi Kosovo pres.

Projektom je predviđena izgradnja Kulturnog centra za zajednice u vlasništvu opštine Gnjilane, stvorenog za očuvanje, razvoj i promociju umetnosti i kulturnog nasleđa zajednica i u službi svih građana opštine.

Kako je istaknuto u saopštenju, Haziri je zahvalio ministru Kervanu na podršci i rekao da će se izgradnjom novog kulturnog objekta stvoriti potrebna javna infrastruktura koju sve zajednice mogu koristiti za razvijanje aktivnosti od interesa za građane.

Ovaj projekat će biti funkcionalan, jer će omogućiti institucijama i organizacijama koje se bave kulturom i umetnošću da uspostave saradnju po pitanjima od zajedničkog interesa i da promovišu različite umetnosti, inicijative, kulturne i umetničke aktivnosti.

Projekat će promovisati saradnju između različitih zajednica na polju umetnosti i kulturnog nasleđa u zemlji i inostranstvu.

Cena projekta je nešto više od 151.000 evra, pri čemu će MARD finansirati sa 80.000 evra, dok će opština sufinansirati iznos od 71.471 evra, navedeno je u saoštenju.