Fondacija "Crven cvet" organizovala humanitarnu akciju „Novogodišnji san“

Humanitarna Fondacija Crven cvet
Izvor: Kosovo Online

Humantarna Fondacija „Crven cvet“ iz Severne Mitrovice organizovala je danas u centru grada humanitarnu akciju pod nazivom „Novogodišnji san“ sa ciljem prikupljanja sredstava za poklon paketiće koji će biti podeljeni mališanima socijalnih porodica tokom obeležavanja Pravoslavne nove godine.

Prema rečima osnivača Fondacije „Crven cvet“ Danila Danića, očekivanja su da će ove godine premašiti broj od 700 paketića, koliko je dodeljeno prošle godine.

„Mi smo humanitarna fondacija od 2018. godine. Mi smo tada pokrenuli akciju prikupljanja slaniša, slatkiša, školskog pribora, novčanih sredstava i igračaka, a sve u cilju pakovanja novogodišnjih paketića i njihove raspodele socijalno ugroženim porodicama na prostoru Kosova i Metohije. Prošle godine smo skupili blizu 700 paketića i nadamo se da ćemo ove godine oboriti taj rekord. Odziv je zasad na zadovoljavajućem nivou, a što se raspodele paketića tiče, to ćemo organizovati pred Srpsku novu godinu“, rekao je Dimić.

On je napomenuo da su kutije u koje građani mogu donirati novčanu pomoć raspoređene na više mesta i u više lokala u samom gradu i pozvao je sve zainteresovane da doniraju novac na žiro račun fondacije: 205-528318-17.

Humanitarna akcija će u glavnoj ulici trajati do 24. decembra, u periodu od 12 do 16 sati.