Kosovsko-mitrovački okrug: Rešavanje stambenih problema i dalje prioritet

izgradnja stanova
Izvor: Kosovo Online

Angažovanjem državnih i institucija lokalnih samouprava na području Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u prethodnim godinama rešeno je nekoliko stotina stambenih problema.

"Država Srbija je u cilju opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sprovodeći programe zbrinjavanja interno raseljenih lica i ugroženih kategorija stanovništva, izgradila više stotina stambenih jedinica u opštinama u kojima nealbanski živalj čini većinu stanovništva. I pored toga u prethodnom periodu nije bilo moguće rešiti sve probleme, ali Srbija nastavlja da gradi nove stanove kako bi mlade ljude zadržala u južnoj srpskoj pokrajini", istaknuto je u saopštenju Kosovsko-mitrovačkog okruga.

Načelniku Kosovskomitrovačkog upravnog okruga se svakodnevno obraća na desetine građana kojima je rešavanje stambenog problema najvažnije i najhitnije kako bi obezbedili egzistenciju na ovom području.

Kosovskomitrovački okrug je u saradnji sa privremenim organima opština aktivno rešavao prioritetne stambene probleme, a u poslednje vreme naročito je posvećena pažnja stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova.

Saopšteno je da je, putem javnih konkursa samo u toku prošle godine dodeljeno je više od 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici i 40 u Leposaviću, a u toku je realizacija plana izgradnje još 180 stanova u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću najavljena za tekuću godinu.

"Uz neophodnu pomoć predsednika Srbije i Vlade Srbije preko vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju mi ćemo i dalje rešavati stambene probleme naših građana sve dok svaka porodica i svaki pojedinac ne budu stambeno zbrinuti. To je preduslov opstanka i ostanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji, to je borba za svakog pojedinca, i mi ćemo se u toj borbi izboriti za pobedu", rekao je načelnik okruga Slavko Simić .

On je naglasio da je kancelarija načelnika okruga otvorena za sve građane.

"Mi ćemo se kao institucija truditi da, nakon obraćanja državnim organima građani budu ohrabreni u nameri da ovde nastave da žive kao svoji na svome i da se osećaju spokojno i zbrinuto. Raspodela novosagrađenih stanova će se odvijati putem javnih konkursa, pa apelujem na građanstvo da se pravovremeno informiše putem javnih glasila",  rekao Simić.