Behramaj: Kurti paranoičan, a nije sprečio ni nelegalnu liturgiju u srcu Prištine

Adilj Behramaj
Izvor: ljajmi

Savetnik bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija, Adilj Behramaj oštro je reagovao na izjave premijera Aljbina Kurtija u Skupštini Kosova gde je pred poslanicima naveo da su „hapšenje Đurića, zaustavljanje srpskog voza i Tačijeva šetnja Gazivodama bile akcije u koordinaciji srpskih i prištinskih vlasti“, navodeći da „se takva paranoja stvara samo u umu kukavice, koja nije u stanju da spreči ilegalnu liturgiju u srcu Prištine“, prenosi Ljajmi.

 Behramaj je Kurtija nazvao poslušnim autonomašem i naglasio da su se istom logikom vodili i oni koji su Adema Jašarija, zbog sopstvenog straha od njegove hrabrosti i junaštva, ga nazivali izdajnikom.

"Paranoja Aljbina Kurtija da je hapšenje Đurića, zaustavljanje voza i šetnja predsednika Tačija Gazivodama akcije izvedene u koordinaciji sa Srbijom, pokazuje da je Kurti poslušni autonomaš, ali i duhovni dezerter. davnih 90-ih ljudi su sa istom logikom Adema Jašarija nazivali izdajnikom. Pokoravanje naroda Srbiji bilo je veće od spremnosti Adema Jašarija na uzvišenu žrtvu. Takva paranoja stvara se samo u umu kukavice, koja nije u stanju da spreči ilegalnu liturgiju u srcu Prištine", naveo je Behramaj.

 

ja2
11. Jun 2021.
Razotkrio vas Kurti pa istina boli jel da? Kao sto vas boli i cinjenica da srpska pravoslavna crkva ima pravo da drzi liturgije u svojim hramovima....za vas je to nelegalno,sram vas bilo, i Vi ste bili neki savetnik....