Brnabić: Važno je da EU pošalje pozitivan signal i drugima u regionu

Ana Brnabić
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Članstvo u Evropsku uniju strateški je cilj Srbije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na onlajn samitu pod nazivom "Njena moć" u organizaciji časopisa Foreign Policy i istakla da je važno da i druge zemlje regiona napreduju na evropskom putu, prenosi Tanjug.

Brnabić je kazala da je za stabilnost regiona od velike važnosti da Evropska unija da pozitivan signal i drugim zemljama Zapadnog Balkana, posebno Severnoj Makedoniji i Albaniji.

"To je važno za stabilnost, integracija Zapadnog Balkana je u interesu EU, zemalja u regionu, svih nas", poručila je Brnabić.

Komentarišući poslednji Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, premijerka Srbije je kazala da je prepoznat napredak zemlje u svim oblastima.

“Posle više godina Srbija ima tako pozitivan Izveštaj i preporuku Evropske komisije da se otvore dva klastera”, ukazala je Brnabić i dodala da se sada radi sa svakom državom članicom individualno, jer od njih zavisi da li će na Međuvladinoj konferenciji biti otvorena ta dva klastera.

Brnabić ističe da Srbija nastavlja sa reformama i to ne samo zbog evrointegracija, već i zbog napretka celog društva u Srbiji.