Gervala: Više od 90 odsto građana Kosova podržava EU i NATO

Donika Gervala
Izvor: Economia online

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala rekla je danas da nijedna država u regionu Evrope ne podržava EU i NATO kao Kosovo, prenosi Reporteri.

Gervala je, prilikom današnjeg  otvaranja sedmog izdanja Diplomatske škole koja se održava u Peći, gde učestvuju diplomate iz 16 zemalja, rekla da na Kosovu za EU ​​i NATO postoji podrška više od 90 odsto stanovnika.

„Kosovo je mala zemlja, ali veoma posebna. Nismo samo najmlađa država u Evropi. Imamo i najmlađu populaciju prema godinama. Nijedna zemlja u regionu, čak ni bilo gde drugde u Evropi, ne podržava EU i NATO kao mi. U nedavnim anketama zabeležili smo podršku više od 90 odsto građana za ove dve velike međunarodne structure. Ovo je jedinstveno i predstavlja volju našeg naroda i strategiju naše vlade", rekla je Gervala.

On je takođe govorio o aspiracijama i posvećenosti Kosova integraciji u evroatlantske strukture.

Šefica kosovske diplomatije je naglasila da Kosovo u isto vreme radi sa mnogim drugim partnerima širom sveta na daljem razvoju i produbljivanju međusobne saradnje. Takođe je najavljeno opredeljenje vlade za članstvo u međunarodnim organizacijama.

"Sprovođenjem niza reformi, pre svega sa jasnim fokusom na uspostavljanju vladavine prava, nova vlada demonstrira promenu koja je došla na Kosovo i koja će doprineti našem evropskom putu", podvukla je ona.