Hadžiu: Deljiu-Kodra razrešena dužnosti u Komisiji za obeštećenje žrtvama zločina

Aljbuljena Hadžiu
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra razrešena je danas dužnosti u Komisiji za zakonodavstvo, mandate, imunitet, Poslovnik Skupštine i nadzor Agencije za borbu protiv korupcije, saopštila je ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu, piše Reporteri.

Iako je potvrdila smenu poslanice Deljiu-Kodre, Hadžu nije ulazila u detalje.

„Komisija je otpustila. Obratite se predsedniku Komisije“, kratko je rekla Hadžiu.

Predsedavajući Komisije Adnan Rustemi rekao je da su četiri člana glasala za razrešenje.

„Komisija za zakonodavstvo je razrešila je dužnosti poslanicu Bljertu Deljiu-Kodru sa četiri glasa za i dva uzdržana“, rekao je Rustemi.

Do razrešenja poslanice sa ove funkcije došlo je nakon što je ministarka pravde podnela izveštaj o radu Deljiu-Kodra, koja je, prema njenim rečima primala platu bez da je dolazila na posao.

„Pre nekoliko meseci sam obaveštena od osoblja Ministarstva zdravlja o problemu o kome danas razgovaramo. Ove godine sam dobila obaveštenje da članovi Komisije ne idu na sednice a plaćeni su. To se pokazalo tačnim. Neki članovi koji nisu učestvovali na sastanku su plaćeni. To nisu moje tvrdnje, već je to izveštaj zvaničnika Ministarstva”, kaže Hadžiu.

Dodala je da je prema istom izveštaju uplata za Deljiu-Kodru preko 3.200 evra.

“Znam da me je tužila za klevetu, spremna sam da odgovaram i ovde i na sudu, to nema veze sa pojedinačnim ili ličnim pitanjima. Suočiću se sa njim na sudu, koji će biti otvoren za medije i javnost“, rekla je Hadžiu tokom sastanka.