Hamiti: Vlada Kosova i Samoopredeljenje sankcije predstavljaju kao uspeh Kurtijeve politike

Muhamet Hamiti
Izvor: Gazeta Express

Poslanik DSK Muhamet Hamiti rekao je da Vlada Kosova i Pokret Samoopredeljenje sankcije, sukob sa međunarodnim partnerima, kršenje Ustava i propuste u spoljnoj i unutrašnjoj politici, predstavljaju kao uspeh politike premijera Aljbina Kurtija, prenosi Gazeta ekspres.

Prema njegovim rečima, kosovska vlada tvrdi da su sankcije rezultat "dobrih odluka".

"Službenici Vlade Kosova, Samoopredeljenje, ali i njihovi revnosni propagandisti, aneksiju Kosova predstavljaju kao uspeh, a ne kao neuspeh Kurtijeve vlade", rekao je Hamiti.

Hamiti je upitao šta bi iz Samoopredeljenja rekli da je neka druga partija na vlasti.

"Sukob Kosova sa našim tradicionalnim prijateljima i saveznicima, zbog kojih je Kosovo prvi put stavljeno pod međunarodne sankcije, kažu, rezultat je dobre politike Kurtijeve vlade. Krivi su drugi, po njima. Za zakone koje usvaja skupštinska većina dok ih Ustavni sud proglašava neustavnim, kažu da su dobri, jer imaju za cilj reforme u određenim oblastima. Zašto reforme nisu napravljene bez kršenja Ustava? Šta bi rekli zvaničnici i propagandisti Samoopredeljenja da je neko drugi u Vladi dok Kosovo doživljava međunarodne sankcije, serijska kršenja Ustava, propuste u unutrašnjoj i spoljnoj politici i uzastopne vladine skandale", dodao je Hamiti.