Kancelarija za KiM: Grafiti na školi u Klokotu potvrda da je osnova Kurtijeve politike mržnja prema svemu srpskom

UCK grafit u Klokotu
Izvor: Kancelarija za KiM

Ispisivanje poruka mržnje na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Кlokotu koju pohađa više od 70-oro dece, još jedna je zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srpskom, čak i deci, ideološka osnova politike Aljbina Кurtija, i da je opasnost od nekontrolisane destabilizacije i eskalacije nasilja sveprisutna na Кosovu, saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo u Metohiju.

"Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČК i pogrdne poruke na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, govori i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj", ukazuje se u saopštenju.

Ako se oni koji pucaju na srpsku decu tretiraju kao počinioci saobraćajnih prekršaja, od čega treba da zaziru oni koji, sejući strah među srpskom decom zapravo žele da nateraju njihove roditelje na odlazak sa Кosova, upitali su iz Kancelarije za KiM.

Napominju i da je Кurtijevo odbijanje dijaloga i nespremnost da na Кosovu omogući uslove za normalan život srpskom narodu - implicitan poziv svakom albanskom nasilniku i ekstremisti da se ustremi na komšije druge nacije i vere, jer su, dodaju, nasilje i ekstremizam, u Кurtijevom poimanju sveta, očigledno pozitivne vrednosti, što je bez zadrške i javno potvrdio izrekavši da će "Srbi da pate i plate".

"Ovo je 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba na Кosovu i Metohiji od početka ove godine, i jasna poruka da Priština ne namerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu koliko-toliko normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.