Kancelarija za KiM: Priština ćutanjem pravi mete od Srba

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosova i Metohije reagovala je povodom pljačke prodavnice i gvožđare u Prekovcu, kraj Novog Brda, navodeći da politika nekažnjavanja incidenata usmerenih prema Srbima na КiM direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete.

Prethodne noći u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo, obijena je i opljačkana prodavnica prehrambene robe u vlasništvu Dušana Perića, i to drugi put tokom mesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića.

Iz Kancelarije ističu da osim ogromnog stresa koji su doživeli, opljačkanim porodicama su direktno ugroženi egzistencija, ostanak i opstanak na Kosovu.

"Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbedan život na Кosmetu nije moguć. Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje", navodi se u saopštenju.

Iz Кancelarija za Кosovo i Metohiju napominju da će insistirati da se počinioci ovog razbojništva uhapse i adekvatno sankcionišu.