Klark: Vreme da Srbija prizna Kosovo

Vesli Klark
Izvor: Glas Amerike

Američki general Vesli Klark, koji je bio vrhovni komandant NATO snaga tokom agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, za Kljan Kosova navodi da tada "nije bilo drugog izbora, osim bombardovanja".

"Posle srpskog masakra nad meštanima Račka u januaru, upotreba sile postala je postala neophodna jer je Milošević odlučio da preduzme policijske i vojne akcije protiv Oslobodilačke vojske Kosova i kosovskih Albanaca", rekao je Klark.

On i ističe da je vreme da zvanični Beograd prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

"Nesumnjivo je da je vreme da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Nadam se da će predsednik Džo Bajden i njegov tim pronaći konstruktivan put koji će voditi napred ceo region, a posebno Kosovo", rekao je Klark.

Rado
08. April 2021.
Mozes ti da sanjas priznanje Kosova od strane Srbije.Treba da znate jednom zauvek da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije ali vi i vasi mocnici ste bombardovali jednu suverenu zemlju bez mandata i odobrenja SBUN i prekrsili ste medjunarodno pravo za kojeg si vi zalazete i za vasu laznu demokratiju.Vi ste direkno odgovorni za bombardovanje Srbije 78 dana gde ste komandovali Nato avionima i pobili na 1000 civila i razrusili celu zemlju sa nesagledivim posledicama.Sramota je da vi trazite priznanje posle 20 god.Rane u Srbiji su jos sveze.Vi ste veoma lukavi niste vi bombardovali Srbiju zbog Albanaca nego zbog svojih prljavih ciljeva i vasih interesa da postavite svoje baze na Kosovu zbog straha od Rusije.Vi i tadasnje rukovdstvo Bil Klinton Hilari.Olbrajt.Toni Bler trebate odgovarati za pocinjene zlocine protiv civilnog stanovnistva za osiromaseni uranijum koji ste koristili a koji nije dizvoljen gde 1000 ljudi godisnje umire od kancera i u Srbiji i na Kosovu.Vama treba da se sudi u Hagu jer to sto ste pocinili je ratni zlocin protiv civilnog stanovnistva .A vi niste ni jedno izvinjenje uputili.To je ta vasa lazna demokratija za koju se borite.
Milun
08. April 2021.
E, ako ti kažeš...
Ja
08. April 2021.
Nema zasta da se prizna kosovo !!! kosovo je deo srpske drzave u svojoj zemlji republike srbije kosovo i metohija jer priznata zemlja vekovima kosovo je srbija !!!!!!!
nona
08. April 2021.
kako deo serbije i nema shkije ovde kako imamo granuce nista serbako sanjate volite sebe mnogo ovde ni jedan shka .. serbin .. nema kako sanjate sa bojama to i kazite molim da vidimo drugo epizode sanjam haha kosovo nasa a velika albanija tu autoktoni ovde kako bre lazite sebe i narod ma serbiju koji ne znaju ni gde je kosova
Poslednji Janjičar
08. April 2021.
Vreme je gospodine generale za jedno kolektivno Pokajanje svih aktera u ovome prljavom, najprljavom problemu koji nikada neće biti rešen o čemu Vi dobro znate.

Jedini realni ishod za sve zavađene strane svih nas na zapadnom Balkanu čitaj bivša SFRJ je kolektivno pokajanje, koje bi ste Vi trebali predvoditi, inače sve ide u totalno lošem smeru za sve one sa prostora zemalja zapadnog Balkana.

Hoće li biti jednog takvog Pokajanja to sve zavisi od Vas koji ste superiorniji u svemu od nas sa prostora Balkana.
Volkov
08. April 2021.
E taj film neces gledati. Ako ima Boga i pravde odgovaraces za tvoja nedela.