Konjufca sa delegacijom Bundestaga: Nemačka nastavlja sa podrškom očuvanja integriteta Kosova

Gljauk Konjufca
Izvor: Klan Kosova

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca sastao se danas sa delegacijom Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga koju predvodi Mari-Agnes Štrak-Cimerman, koji su ponovo potvrdili da će nemačka podrška Kosovu biti nastavljena i u pogledu očuvanja integriteta, suvereniteta i bezbednosti Kosova, kao i u doprinosu regionalnoj stabilnosti, prenosi RTV 21.

Članove Bundestaga Konjufca je upoznao sa radom Skupštine Kosova u pitanjima odbrane, a sa druge strane, informisao ih je i o dešavanjima na Kosovu gde je visoko ocenio pojačano nemačko prisustvo u okviru Kfora i značaj toga u trenutku kada je, kako im je rekao, Srbija posvećena destabilizaciji Kosova i regiona, saopšteno je iz Skupštine Kosova.

Konjufca je izrazio zahvalnost za dugogodišnji i vredan doprinos Nemačke Kosovu i zahvalio članovima Bundestaga na posvećenosti jačanju saradnje između Kosova i Nemačke u oblasti parlamentarizma, bezbednosti i odbrane.

Rekao je da su Nemačka i Kosovo "prijateljske i partnerske zemlje", te da dele zajedničke interese, što im omogućava da sve više otvaraju spektar odnosa i jačaju ih.

Delegacija Bundestaga ponovila je da će Nemačka nastaviti podršku Kosovu i u pogledu očuvanja integriteta, suvereniteta i bezbednosti Kosova, kao i u doprinosu regionalnoj stabilnosti.