Krasnići: Naše institucije moraju da se obavežu da trajno uklone tešku sliku koju je Martijev izveštaj ostavio o OVK

Memli Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Šef Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izrazio je zahvalnost Albaniji što je Savetu Evrope podnela rezoluciju "o neosnovanosti tvrdnje o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji", jednoglasno usvojenu u parlamentu Albanije prošlog meseca, dodavši da je to prvi korak na "zajedničkom putu" Kosova i Albanije ka potvrdi istine, prava i pravde.

Krasnići je u objavi na Fejsbuku pozvao institucije Kosova da se angažuju u lobiranju međunarodnih "prijatelja", posebno u Savetu Evrope, kako bi, kako je rekao, zauvek skinuli "zavesu teške slike" bačene na OVK - "fantomskog izveštaja Dika Martija".

"Obraćanje Albanije Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, sa zahtevom da se preispita rezolucija EK na osnovu izveštaja Dika Martija, prvi je korak na našem zajedničkom putu ka potvrđivanju istine, prava i pravde. Pozivam institucije Kosova da se odazovu ovom putovanju i angažuju se u lobiranju naših međunarodnih prijatelja, posebno u Savetu Evrope, kucajući na svaka vrata gde je to potrebno, jer je istina ono što je državi Kosovo pre svega potrebno, da se zauvek skine zavesa teške slike koju je fantomski izveštaj Dika Martija bacio na OVK", naveo je Krasnići.