Mladenović: Pregledano 30 pacijenata u Velikoj Hoči, hvala Kancelariji za KiM i okolnim domovima zdravlja

Pregled pacijenata u Velikoj Hoči
Izvor: Kosovo online

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica Saša Mladenivić rekao je za Kosovo onlajn da su u saradnji sa Kancelarijom za KiM i rukovodstvom Doma zdravlja Kosovo Polje, Priština, Donja Gušterica i Zdravstevnim centrom Prizren, danas izvršeni specijalistički pregledi pacijenata u ambulanti u Velikoj Hoči.

Na pregledima su bili angažovani lekari specijalisti: iz oblasti oftalmologije dr Jordan Petrović, ginekologije dr Saša Mladenović i interne medicine dr Nataša Mirić.

Mladenović navodi da su tokom današnjeg dana urađeni pregledi za određivanje dioptrije, pregled očnog dna, kao i EKG i ultrazvučni pregledi karotida, mekih tkiva vrata i male karlice.

Ističe da je pregledano 30 pacijenata i da je dogovoreno da se u narednom periodu nastavi ova saradnja.

Mladenović kaže da su radi lakšeg obavljanja pregleda, jer su zdravstvene ustanove udaljene od ambulanti i do 80 km, medicinski radnici ponelli aparat za kolor dopler i svu neophodnu oftalmološku i internističku opremu.

"Ovom prilikom se zahvaljujem Kancelariji za KiM, rukovodstvu zdravstvene ustanove kao i mojim kolegama koji su sa velikim oduševljenjem prihvatili ovu akciju. Najveću korist od svega imaju pacijenti koji dvadesetaka godina žive u okruženju, gde im je najbliža zdravstvena ustanova sa specijslistima udaljena i do 60 km", rekao je Mladenović.