Osmani i Hernmark: Švedska će pomoći Kosovu u nabavci vakcina

Vjosa Osmani i Lotar Hernmark
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i ambasadorka Švedske Karin Hernmark su na današnjem sastanku razgovarale o intenziviranju saradnje u različitim oblastima.

Ambasadorka Hernmark čestitala je predsednici Osmani na stupanju na dužnost, poželevši joj uspeh tokom svog mandata. Sagovornice su naglasile činjenicu da između Kosova i Švedske postoje dobri odnosi. Osmani je izrazila spremnost da intenzivira i proširi saradnju u različitim oblastima.

 „Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci koju Kosovo dobija od Švedske. Stremimo intenziviranju saradnje u oblastima jačanje demokratije, vladavine zakona, rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine“, rekla je Osmani.

Predsednica Osmani je naglasila potrebu podrške prijateljskih zemalja u obezbeđivanju vakcina građanima Kosova kao preduslov za značajniju posvećenost projektima u drugim oblastima razvoja. Ambasadorka Hernmark je istakla da podrška Švedske po tom pitanju neće izostati, navodeći da je to švedski prioritet prema Kosovu, navodi se u saopštenju predsedništva.