Osmani: Kosovo ulazi u dijalog samo zbog uzajamnog priznanja

Vjosa Osmani
Izvor: Reporteri

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da će Kosovo učestvovati u dijalogu sa Srbijom samo zbog postizanja sporazuma i obostranog priznanja, prenosi Ekonomija onlajn.

Osmani, koja je učestovala u onlajn diskusiji koju je organizovao Atlantski savet, je navela da bi Srbija, pored uzajamnog priznavanja, trebalo da otvori i svoje arhive za povratak nestalih.

"Kosovo je spremno da ide na razgovore radi postizanja međusobnog sporazuma koji se fokusira na uzajamno priznavanje između Kosova i Srbije. Mislim da će to zavisiti od toga kako će se Srbija ponašati u dijalogu i šta zaista misli o svom članstvu u EU - pošto vojno i ekonomski sarađuje sa Rusijom. Kao predsednik Kosova, mislim da se multietničke vrednosti primenjuju u svim sferama u zemlji i ponosna sam na to. Vreme je da Srbija odluči šta želi. Kosovo je uvek pokazalo konstruktivnost i pružili smo ruku saradnje“, rekla je osmani.

Ona je istakla da je Kosovo spremno da sedne za pregovarački sto, iako se Srbija nikada nije izvinila.

"Oduvek smo bili dobri susedi“, rekla je Osmani.

Ona je ukazala da je članstvo Kosova u Interpolu i NATO jedan od najvažnijih prioriteta u borbi protiv organizovanog kriminala koji prevazilazi lokalne okvire.

"KBS, naša vojska, postaje mnogo profesionalnija uz podršku NATO i potpuno u skladu sa NATO standardima. KBS je nedavno učestvovao u NATO vežbi „ Branilac Evrope 21 “,  podsetila je Osmani.

Rado
09. Jun 2021.
Samo ti danjaj Vjosa bice to jednog lepog dana kad na vrbi rodi grozdje a to znaci nikad i nikad.Ti si dobro zaposlila iz svog muza za ambasadora u Skoplju.Svaka cast nema sta borite se za veliku nezaposlenost na Kosovu.
Lio
09. Jun 2021.
Bravo Vjosa Osmani
Грешни поп Милорад
09. Jun 2021.
Ах😂😂😂😂😂😂хаааа, нема од тога НИШТА. А онда кад се будете пробудили биће опет немој комшо. Само онда неће бити великог брата. Још који дан....
zabeli ks
09. Jun 2021.
Ех. да Бог, кад се пробудим видим свог комшо, ех да Бог дочекам тај дан...
косовац
10. Jun 2021.
Онда боље и не почињите преговоре јер од признања нема ништа