Petković Jeremiću: Vučić nikada neće priznati nezavisnost KiM, za vašeg vakta to "uspešno" izdejstvovano

Petar Petkovic
Izvor: Kosovo Online

Član predsedništva SNS Petar Petković poručio je danas da "glavni vazal svih stranih ambasada preko kojih je pokušavao da se dokopa vlasti, Vuk Jeremić, u poznatom slugijanskom maniru napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se danonoćno bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

Petković je tako reagovao na izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića u kojoj tvrdi da Vučić "nema slobodu delovanja", navodeći da je Vučić "jedina nada i uzdanica Zapada da se isporuči ne samo nezavisnost ‘Kosova’, već i članstvo Srbije u NATO u budućnosti", kao i da je jasno da je on "ljubimac Zapada", jer ga toplo prihvataju i blisko sarađuju s njim.

Petković kaže “da Jeremić, koji je pomogao da se na tacni isporuči takozvana nezavisnost Kosova, koji je pomogao da se pregovori o KiM izmeste iz UN u EU, kome je lično uživanje na račun građana Srbije bilo uvek na prvom mestu, nema ni trunke morala ni kredibiliteta da za svoja nepočinstva optužuje Vučića”.

“Nikada Aleksandar Vučić neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova koju su za Jeremićevog vakta 'uspešno' izdejstovovali, niti će se boriti praznim rečima, već interese Srba na KiM u ovom osetljivom trenutku brani aktivnom diplomatijom i odlučnim koracima, uz pripritet očuvanje mira, ali ćemo znati da sačuvamo svoj narod ako neko pređe crvene linije”, dodaje Petković.

Ističe da nema sumnje da će i za ove svoje “usluge” Jeremić dobiti nove pohvale iz Prištine, dok će Vučića uvek i jedino podržavati srpski narod.