Stefanović dočekao delegaciju Azerbejdžana

Stefanović - Kulijev
Izvor: Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović dočekao je večeras na aerodromu "Nikola Tesla" delegaciju Azerbejdžana, koju predvodi ministar odbrambene industrije te zemlje, general pukovnik Madat Kulijev, prenosi Tanjug.

Delegacija Azerbejdžana boravi u Beogradu povodom 10. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2021", koji se na Beogradskom sajmu održava od 11.do 14. oktobra.

Sajam je prilika za predstavljanje proizvođača naoružanja i vojne opreme, uspostavljanje novih i obnavljanje postojećih kontakata i saradnje i novo pozicioniranje na značajnom tržištu Jugoistočne Evrope.

Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, radi prezentacije naučnih, istraživačkih, opitnih, remontnih i obrazovnih mogućnosti svojih institucija sa jedne i potreba Vojske Srbije sa druge strane, što rezultira učešćem velikog broja uglednih inostranih izlagača, domaćih proizvodnih i zastupničkih firmi, zainteresovanih za uspostavljanje trgovinske, naučno-tehničke saradnje i kooperacije.

Suorganizator 10. Sajma naoružanja i vojne opreme biće, kao i ranijih godina Jugoimport-SDPR - lider u oblasti proizvodnje, integracije i promocije naoružanja i vojne opreme u regionu i respektabilni učesnik na svetskom tržištu - nosilac opremanja Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije složenim sistemima iz uvoza i sopstvene proizvodnje.

Pored poslovnog, "Partner 2021" će imati i promotivni karakter - medijima i zainteresovanoj publici biće predstavljeni najsavremeniji primerci naoružanja i vojne opreme.

Očekuje se da će deseti sajam naoružanja "Partner 2021", uz sve poteškoće izazvane aktuelnom epidemijološkom situacijom premašiti rezultate prethodne manifestacije održane 2019. godine na kojoj se predstavilo 128 izlagača od čega su 33 izlagača iz 16 stranih zemalja.