Svečlja: Ubici ultimatum da se što pre preda, ko mu pomaže umešan je u krivično delo

Ministar Svečlja konferencija.jpg
Izvor: Kosovapress

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je na konferenciji za medije da kosovska policija radi na istrazi u rasvetljavanju sinoćnog ubistva u Glođanu, a izvršiocu zločina je postavio ultimatum da se što pre preda, prenosi Reporteri.

„Ubici postavljam ultimatum da se što pre preda, a onaj ko pomaže ubici umešan je u krivično delo. Što se pre preda, to će biti bolje za građane Kosova. Nema solidarnosti sa ubicom dvoje učenika i vozača. Mogu da garantujem da smo odlučni da sve naše kapacitete stavimo na raspolaganje za rešavanje ovog slučaja“, kazao je Svečlja.

Oko bilo kakvih informacija za rasvetljavanje slučaja, kako je dodao, građani treba da se obrate policiji i tužilaštvu kako bi se slučaj što pre razrešio.

"Već imamo različite informacije koje dolaze na različite načine, a kojima se policija po direktivama tužilaštva bavi jednom po jednom. Policija istražuje nekoliko tragova“, rekao je Svečlja na konferenciji za novinare.

U petak oko 19 časova, maskirana osoba je pucala iz vatrenog oružja na autobus u selu Glođane u Dečanima, pri čemu su tri osobe ubijene, a jedna povređena. Dvoje od troje nastradalih su učenici, dok je treći vozač autobusa.