Vasić: Sofronijeviću određeno zadržavanje od 48 sati, siguran sam da je reč o nesporazumu

Vasić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Dejan Vasić, koji zastupa uhapšenog Srećka Sofronijevića iz Zvečana, potvrdio je za Kosovo onlajn da je njegovom branjeniku određeno zadržavanje od 48 sati zbog događaja od 13. oktobra 2021. godine, kada je ranjen od strane Kosovske policije.

Vasić navodi da je Srećko Sofronijević danas pokušao da pređe administrativni prelaz Brnjak i da ode sa svojom porodicom na odmor, kada  je zaustavljen od strane policije i sproveden u Južnu Mitrovicu radi ispitivanja, po nalogu Specijalnog tužilaštva u Prištini.

„To je vezano za događaje od 13. oktobra 2021. godine. Tom prilikom je on bio ozbiljno i teško ranjen, zbog nemira koji su se tada dogodili. Ja sam siguran da se radi o nesporazumu i da je greška u pitanju, da će se to vrlo brzo istragom dokazati. Njemu je određeno zadržavanje od 48 časova“, kaže on.

Advokat dodaje da će se tokom tog perioda znati da li će Specijalno tužilaštvo Kosova tražiti da se njemu ta mera produži ili će biti pušten kući.

„On nije zabrinut, vrlo dobro zna gde je bio tog dana i zna da nije uradio ništa loše što bi moglo da bude predmet krivičnog gonjenja. Očekujem da Specijalno tužilaštvo neće tražiti da se pritvor produži i da će on biti pušten kući svojoj porodici“, ističe Vasić.

Sofronijević je osumnjičen da je počinio krivična dela "Težak pokušaj ubistva", "Poziv na otpor", „Napad na službeno lice", „Neovlašćeno posedovanje oružja", „Učestvovanje u masi koja vrši krivično delo i huliganizam", „Uništenje ili oštećenje imovine".