Vučević na Božić obišao pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

Vučević u KZB
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, na današnji praznik – Božić, obišao je pripadnike Vojske Srbije u bazi „Medevce“ u Kopnenoj zoni bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitajući najradosniji hrišćanski praznik pripadnicima Vojske Srbije, ministar odbrane rekao je da oni, bez obzira koji je dan ili datum, izvršavaju svoje zadatke, čuvaju teritoriju Republike Srbije i staraju se o bezbednosti svih građana Srbije.
 
"Zbog toga je moje srce puno. Veoma sam privilegovan i počastvovan što zajedno sa generalima, komandantima i oficirima mogu božićno jutro da provedem sa pripadnicima Treće brigade u bazi „Medevce“, u Jablaničkom okrugu, u Kopnenoj zoni bezbednosti, blizu našeg raspetog i svetog Kosova i Metohije i da u ime svih građana Srbije čestitam Božić i Novu godinu pripadnicima Vojske Srbije i zahvalim na svemu što su radili i što rade za svoju otadžbinu", rekao je ministar Vučević.

Govoreći o vojnom pozivu, ministar odbrane naglasio je da to nije običan poziv niti običan posao.
 
"To je nešto više, to je nešto što vas vodi kroz ceo život i što, siguran sam, svi građani Srbije poštuju, cene i vrednuju. Neka živi Vojska Srbije, neka živi naša Srbija", poručio je ministar Vučević.

 
Komandir baze „Medevce“ kapetan Milan Smiljković informisao je ministra Vučevića o zadacima u odseku odgovornosti i organizacijom života i rada u toj bazi.

U razgovoru sa pripadnicima Vojske Srbije, ministar odbrane uverio se da zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti izvršavaju odgovorno i profesionalno, garantujući sigurnost svim građanima Srbije.
 
Današnjem obilasku baze „Medevce“ prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-major Tiosav Janković, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić.